Növekedj okosan – műkörmös kiadás

NÖVEKEDJ OKOSAN!

Érd el a kitűzött célokat!

Új év, új célok és új kihívások! Az új esztendő elsöprő lendülettel köszöntött be életünkbe, lassan az első negyedévnek búcsút is inthetünk. Reméljük, hogy év elején volt időd egy pohár forró kávé mellett évértékelést és évtervezést tartani. Ha nem, akkor sincs késő. Tekints vissza a 2021-es évre és határozd meg magadnak, idén miben szeretnél még jobb lenni, mint tavaly, milyen célok elérése élvez prioritást idén?! 

Sokak újévi fogadalmai között szerepel a dinamikus növekedés és a célközönséggel való kapcsolatépítés. Ha Te is szeretnél szorosabb kapcsolatot kialakítani a követőiddel, vendégeiddel, akkor tarts velünk, hiszen hoztunk néhány tanácsot, amik alkalmazásával a dinamikus növekedést nem is lesz olyan nehéz elérni.


Célok elérése: határidőnapló és checklist

Határidőnaplója minden körmösnek van, azonban nem csak az időpontok rögzítésére tudod használni … Elsőként gondold végig, hogy hol tartasz most és hova szeretnél eljutni a jövőben. Mik a céljaid? Vesd őket gyorsan papírra, és ha ez meg van, akkor az első akadályt már sikeresen megugrottad. Az elérendő célokat bontsd le kisebb feladatokra, gondold végig, hogy melyik mennyi időt vesz majd igénybe, majd ez alapján illeszd be a mindennapjaidba őket, ezáltal apró léptekkel ugyan, de lépésről lépésre haladva egyre közelebb érsz majd a kitűzött célokhoz. Ehhez nincs másra szükséged, mint egy tollra, egy papírra és egy határidőnaplóra. Hogy miért használj határidőnaplót a telefonod helyett, annak nagyon egyszerű oka van. Gondolj csak bele, hogy ha csak a telefonod naptárjába viszed fel a teendőket és ott állítasz értesítést, akkor azt egy egyszerű érintéssel ki tudod törölni, vagy el tudod odázni. Így viszont SOHA nem fogod elérni a célokat (persze tisztelet a kivételnek). Ezzel szemben, ha minden apró feladatot felírsz a határidőnaplódba, akkor onnan nehezen tudod eltávolítani és mindig mikor ránézel eszedbe jut, hogy ezzel a feladattal kezdeni kellene valamit. És mivel magunknak nem szeretnénk csalódást okozni, így el fogjuk végezni a már korábban felírt feladatot, ha törik, ha szakad.

Egy másik szuper segítség a célok eléréséhez a checklist, de vajon mi az, és miért jó? A checklist egy feladatlista, amin fontossági sorrendbe rendezheted a napi feladataidat.

Checklist

– minden este vagy munka végén fogj egy papírt, amire felírod az összes feladatodat ömlesztve, amiket holnap el akarsz végezni

– ezt követően fusd végig az összeset és döntsd el, hogy melyik a leges legfontosabb, írj mellé egy 1-es számot, majd újra olvasd át a maradékot és keresd meg a következő fontos feladatot, emellé jöhet a 2-es, ismételd ezt addig, amíg az összes feladatod mellé kerül egy sorszám.

– ezután egy új, üres lapra írd fel a számozás szerinti sorrendben a feladataidat újra. Másnap mindig kezdd az elsővel és haladj a kijelölt sorrendben.

Ha kész vagy egy feladattal, akkor kipipálhatod, vagy ki is húzhatod a listából. Ez NAPI CHECKLIST készítés, egy apró, talán feleslegesnek tűnő plusz feladat, azonban, ha rászánod azt a napi 5 percet az elkészítésére, akkor bizonyítottan sokkal stresszmentesebb és hatékonyabb lesz az életed, könnyebben megvalósítod a kitűzött célokat, terveket. Készíthetsz eszerint heti és havi checklistet is. Sok sikert hozzá!

Tovább a gél lakkokhoz
Tovább a fedőzselékhez

Kövess minket itt is!


Facebook


Youtube


Instagram


Pinterest


Tiktok


Link

Related posts