Építs közösséget!

Építs közösséget!

Fél év elegendő volt arra, hogy néhány olyan közösség növelő trükköt elsajátíts, ami segít megszólítani és növelni célközönségedet. Most itt az ideje, hogy a tervezés képességét is elsajátítsd, hogy ne kelljen minden nap hosszú órákat töltened 1-1 poszt tökéletesítésével.

Tervezz előre!

Vedd elő a naptáradat és nézd meg, hogy milyen jeles ünnep vagy világnap lesz az év második felében, amihez Te is tudsz kapcsolódni. Majd pedig találd ki, hogy az adott ünnepre milyen játékkal, kedvezménnyel kedveskedsz követőidnek. Ne feledd, az emberek imádnak játszani és nyerni. Ezt mindig tarts szem előtt és a siker garantált lesz, de természetesen túlzásba sem szabad esni. 

Most biztosan azt gondolod magadban, hogy körmösként hogyan tudnál bármilyen egyedi ötlettel kedveskedni vendégeidnek. Használd a kreativitásod, mert számos olyan lehetőség van, ami ugyan apróságnak tűnhet, de a vendégeid imádni fogják. Ilyen például az adventi időszak, amikor akár minden vasárnap kedveskedhetsz vendégeidnek valami aprósággal, ami akár lehet kedvezmény is. Vagy akár nyereményjátékot is szervezhetsz egy másik körmössel, vagy egy márkával, hogy kölcsönösen segítsétek egymást a növekedésben. 

Na, beindult már a fantáziád? Remélem előtted van a noteszod, hogy minden remek ötletet le tudj jegyezni magadnak későbbre!

Ha ezzel is megvagy, nincs más dolgod, mint hogy egy hétre előre megírod és beütemezed a posztjaidat valamelyik szuper alkalmazás, vagy akár a Facebook/Instagram saját bejegyzés ütemező funkciója segítségével. Így a követőid nem maradnak körmök nélkül, neked pedig nem kell minden nap órákat bosszankodnod a gép előtt, mert nem jut eszedbe semmi, amit írhatnál. Ha minden héten 1-2 órát rászánsz erre, akkor nem kell minden nap azon aggódnod, hogy mikor lesz újra tartalom az oldaladon. Ugye milyen szuper lesz?

Építs saját közösséget!

Hiába a sok száz követő a közösségi oldalaidon, ha nincs meg az elköteleződés feléd, a márkád felé. Törekedj arra, hogy aktivizáld követőidet és valódi kapcsolat alakuljon ki köztetek. Az aktivizálásra kiváló eszközök lehetnek az Instagram story különböző lehetőségei, mint a kérdés matrica, vagy a szavazás, hiszen ezek segítségével játékokat tudsz készíteni a követőidnek. Így nem csak ők ismerhetnek meg Téged, hanem Te is őket.

Kommentelj és hívd fel magadra a figyelmet!

Fontos, hogy ne csak a tartalomgyártás területén legyél aktív, hanem hogy más profilok tartalmai alatt is mutasd meg magad időnként. A közösségi média oldalak szuper felületet biztosítanak szakmai kapcsolatok kialakításához is. Gondolj csak bele, miért ne segíthetné egymást két körmös, akik az ország különböző részein tevékenykednek? Légy nyitott és gyűjts szakmabeli barátokat, működj együtt más körmösökkel, hogy együtt tudjatok növekedni.

Az egyik szemed mindig a konkurencián legyen!

Emlékszel még, hogy pár évvel ezelőtt alig lehetett körmöst találni egy-egy városban? Biztosan Te is észrevetted, hogy a szépségipari szakemberek elkezdtek gombamód szaporodni, így fontos, hogy mindig tisztában legyél azzal, hogy mi történik körülötted.

Milyen új körmös szalonok nyíltak a környékeden? Mi a fő profilja a körmösöknek? Milyen oldalakon érhetőek el és milyen áron dolgoznak?

Havonta egyszer érdemes felmérni a terepet, hogy ne érjenek meglepetések és mindig a konkurencia előtt legyél egy lépéssel. 

Mi a jövő?

Valószínűleg mostanra már Te is hallottál az Instagram Reels-ről, a platform legújabb funkciójáról, amivel hasonló tartalmakat tudsz gyártani, mint a TikTok felületén. Sajnos ez még mostanra sem elérhető minden magyarországi felhasználó számára, mindenesetre, ha Nálad már jelen van, ragadd meg a lehetőséget, hiszen körmösként egyszerű és látványos videós tartalmakat tudsz létrehozni, ami vírusként fog terjedni az interneten. A jövő a videós tartalmakban van, ezt fontos szem előtt tartanod!  

Tipp: gyűjtsd össze azokat a trendeket, amiket szeretnél megvalósítani, majd pedig készítsd el a videóidat és hagyd, hogy szárnyra kapjon a social média felületein. Ugyan ezt megteheted TikTok-on is, és ha már ott jársz, mindenképp kövesd be a Pearl Nails oldalát is!  Igyekszünk a szakmai tartalmak mellett az unalmas hétköznapokat feldobni egy-egy vidámabb hangvételű videóval.

Kövess minket TikTok-on is!


Tiktok

Tovább a gél lakkokhoz
Tovább a fedőzselékhez

Kövess minket itt is!


Facebook


Youtube


Instagram


Pinterest


Tiktok


Link

Related posts