Műkörmös helyett sufnikörmös, mi baj lehet?

Szakképzett műkörmös, vagy „sufnikörmös”. Tényleg mindegy lenne? Gombásodás, algásodás, rommá reszelt körömágy, papírvékony-, berepedező körmök, fájdalmas-, hónapokon át gyógyuló felszakadások… Ismerős valamelyik? 

Te szívesen rábíznád a körmeidet egy olyan műkörmös „szakemberre”, aki szakmai tudás hiányában nagyobb kárt okozhat, mint hasznot? Mi sem! … a vendég egészségéről, a szakmai hitelességről és a legális tevékenységről már nem is beszélve. Bízd ránk magad és hagyd, hogy megmutassuk Neked: igazán megéri szakmai képzésbe vágnod a fejszédet (ha még nem tetted)! 

Legyél Te is szakképzett műkörmös, mert tényleg NEM mindegy! 

Fájdalmas emlék, csípős megjegyzések - ez minden műkörmös rémálma ...

Idézd csak fel, mikor az első vendéged időpontot kért Tőled és rád bízta féltve őrzött körmeit. Abban a pillanatban óriási felelősség zúdult Rád, hiszen bízva a szakképzettségedben egy igazán ütős, különleges végeredményt várt tőled. A kérdés már csak az, hogy volt-e, van-e vagy lesz-e szakképzett tudás a műkörmös munkád mögött.

Sufnikörmös VS szakképzett műkörömépítő... TÉNYLEG MINDEGY?

Az első a vendég! Ez a műkörmös szakmában sincs másként, hiszen az Ő egészsége és elégedettsége kell, hogy a legfontosabb legyen számodra. Persze csak akkor, ha fel akarod venni a versenyt a napról-napra növekvő konkurenciával és szeretnél hiteles maradni a szakmádban.

Tegyük fel, hogy gyönyörű körmöket csinálsz és minden vendéged odáig van az alkotásaidtól, no de valljuk be: egyrészt mindig van hova fejlődni, mindig van feljebb, amiben egy szint felett a YouTube, Pinterest és egyéb oldalak már nem tudnak Neked elegendő segítséget nyújtani. Másrészt pedig lehet, hogy külsőre gyönyörű körmöket készítesz, de megfelelő szakmai tudás nélkül a körmök előkészítése, szakszerű kezelése nélkül a körmök előbb-utóbb megbeteged(hetnek)nek és előjönnek a problémák. Ugye Te sem szeretnéd, hogy a vendégeid a szakmai tudás hiánya miatt keserű szájízzel távozzanak Tőled vagy akár egészségügyi problémákat okozz nekik? 

A YouTube sem mindenható

Számos olyan dolog van, amit a YouTube-on és egyéb online platformokon nem tanulhatsz meg. Lássuk, mik ezek: 

❌ megfelelő anyag és eszközhasználat, ehhez tippek, trükkök

❌ átfogó termékismeret, anyagismeret

❌ a szakma veszélyei (vendég és a saját részedre is)

❌ ALAPOK!!! Olyan bagatellnek tűnő dolgok, mint pl. az előkészítés vagy az eszköz választás, higiénia stb.

❌ problémás körmök esetén mit tegyél? Mit használj?

❌ vállalkozási ismeretek …

A fenti kérdések mellett még végtelen hosszúságú listát írhatnánk, amit SOHA SENKI nem fog elmondani Neked az Interneten, mert ezeket kizárólag oktatáson, profi műkörmös szakemberektől tudod személyesen megtanulni. A fenti tudás átfogó ismerete azonban elengedhetetlenek ahhoz, hogy hosszú távon sikeres legyél a szakmában.

NEM ELÉG, hogy a vendéged egészségét kockáztatod, DE még ez is…

Légy műkörmös, maradj a legalitás talaján!

Téged is lever a víz, ha kapsz egy levelet/e-mailt valamelyik hivatalos szervtől? Bizony mindenkinek vannak rosszakarói. Legyen az egy régi ismerős, aki csak ki akar szúrni veled, vagy akár egy vendég, akinek elrontottad a körmét, NEM TUDHATOD, hogy ki fog feljelenteni, ha illegálisan körmözöl. Honnan tudod, hogy a következő bejelentkező vendég nem éppen egy ellenőr? BIZTOSAN MEGÉRI kockáztatni a vendégeid egészsége mellett még azt is, hogy egy hatalmas büntetés landoljon a postaládádban, amit követően még el is tilthatnak a szakmától?

Gondolj bele egy kicsit! NEM LENNE JOGOS? De igen! Ma már könnyendén indíthatsz saját vállalkozást, csupán egy bizonyítvány kell hozzá és kiválthatod a KATA-s vállalkozóit, amelynek minimális költsége van ahhoz képest, amilyen büntetéseket kiszabhatnak rád, ha enélkül tevékenykedsz.

Kerüld el ezeket a kellemetlen perceket és válj Te is nagybetűs SZAKEMBERRÉ, akiben vakon bíznak a vendégek. Ugye milyen jól hangzik? Reméljük, mostanra beléd hasított a felismerés: NEM ÉRI MEG KOCKÁZTATNI! Ha komolyan ezzel szeretnél foglalkozni és elismerést, sikereket szeretnél elérni a pályán, akkor IRATKOZZ BE EGY OKTATÁSRA!

Sufnikörmös VS szakképzett műkörömépítő... TÉNYLEG MINDEGY?
Kerüld el a rossz szájízt, a reklamációkat és a büntetéseket! Légy te is szakképzett körmös, a vendégek kedvence!