Ugye van még időpont Nálad?!

Fel a kezeket, ha Neked is ismerős a kérdés, pláne ünnepek előtt, na de ki tud így hatékony időbeosztást készíteni?!

Kezdd el beírni a közösségi média oldalak keresőjébe, hogy: nails by … Ugye Te is azt látod, amit én? Körmös annyi van, mint égen a csillag, viszont jó körmösből és szabad időpontból már jóval kevesebb. Hogy miért? Mert manapság a vendégek foggal-körömmel küzdenek az utolsó utáni pillanatban egy szabad időpontért, de vajon meddig húzható a szabad időpontok száma? Hamarosan azon veszed majd észre magad, hogy este 10-kor is a szalonban ülsz a hatodik kávéd mellett. Valóban ezt szeretnéd?

Ha neked sem barátod az idő és úgy érzed, hogy folyamatosan ellened dolgozik, akkor ez a cikk Neked szól! Ismerd meg magad, tedd rendbe a dolgaidat és ugorj neki a 2022-es évnek óriási lendülettel és végezd hatékonyan a feladataidat! Benne vagy?

Időbeosztás?! Kell ez nekem?

Munka, folyamatos fejlődés, család és házimunka …  teendők végtelen sora vár arra nap mint nap, hogy elvégezd és akkor az egészséges életmódról és a kikapcsolódásról még szó se volt. Annak érdekében, hogy ne ússz állandóan a feladataid jéghideg tengerében, hogy tartani tudd a határidőket és hogy magadra is legyen némi időd, bizony egy szuper hatékony időbeosztásra van szükséged. Aggodalomra azonban semmi ok, mert érkezik a felmentősereg! Mi és a friss, ropogós határidőnaplónk segítünk Neked abban, hogy mindenre is legyen időd úgy, hogy közben semmit ne kelljen elhanyagolnod.

Na, szerinted szükséged van egy hatékonyabb időbeosztásra?

Hatékonyság reggel, délben, este?!

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne akarj a nap 24 órájában 100%-on pörögni, mint egy búgócsiga, mert nem fog menni (persze tisztelet a kivételnek, már ha van olyan)! Mindenki a nap más időszakába hatékonyabb, ezért itt az ideje, hogy megismerd önmagad. Jó, jó tudjuk: egy körmösnek folyamatosan teljesítenie kell és elvárás a magas fokú kreativitás is, de erre is van megoldás!

TIPP: Figyeld meg, hogy mikor vagy fáradtabb és mikor kreatívabb a szokásosnál és válogass a vendégeid között. Ha tudod, hogy Marika néni az egyszerű körmök megszállottja, akkor próbáld meg őt olyan időpontra rakni, amikor Te kevésbé vagy kreatív, hiszen egy ilyen típusú vendégnél nincs szükség magas fokú kreativitásra. A másik típusú vendég persze az, aki a legbonyolultabb minták szerelmese, így Őt mindenképp olyan időpontra próbáld meg beosztani, amikor Te is szuper produktív vagy, így nem lesz nyögve-nyelős a munka. Egy kis logisztikára szükség van ugyan, de épp ebben segít Neked a 2022-es HATÁRIDŐNAPLÓNK, ami nemégiben érkezett a nyomdából. Csekkold le azonnal!

Naptar_hirdetes_GIF

Napi rutin: neked van már?

Gondold csak végig, hogy mennyi elvégzendő feladatod van a mai napra … ha nincs bevált és hatékony napi rutinod, akkor verejtékezve kapkodsz egyik feladattól a másikig, míg teljesen el nem fáradsz. Ugye nem akarsz mindig a feladataid után loholni?

TIPP: Akár otthonról dolgozol, akár a szalonodból, alakíts ki egy rutint! Ne csak a munkavégzés, hanem a munka előtti és utáni tevékenységeid is legyenek benne a napi rutinodban és a NAPTÁRADBAN is. Légy következetes és priorizálj!

Tudj NEM-et mondani!

Attól félsz, ha nemet mondasz akkor a vendégeid más körmös után néznek? Ez a legtöbb esetben nem így van, hiszen kölcsönösen szükségetek van egymásra: a vendégednek egy szuper körmösre, Neked pedig megbízható vendégre. Éppen ezért fontos, hogy ne csak Te igazodj a vendégeidhez, hanem ők is idomuljanak hozzád.

TIPP: Ha úgy látod, hogy már nincs több hely a határidőnaplódban, akkor ne akarj +1 időpontot beszorítani csak azért, mert félsz, hogy elveszíted a vendégedet! Gondolj kicsit magadra is, hiszen holnap is nap lesz!

Neked mi fér bele?

Ülj le negyedévente és gondold át, milyen fontos teendők/események lesznek abban a három hónapban és vésd be őket a naptáradba, hogy biztosan ne felejtsd el őket. Ezután vedd sorra a hobbijaiddal járó programokat és a családi összejöveteleket is. Ezekután, de csak is ezekután jöhetnek a vendégek időpontjai! Ugye, hogy sokkal egyszerűbb így? Neked mi fér bele egy negyedévbe?

TIPP: Szabj határokat a munkádnak, hogy elegendő időd legyen a családodra és a hobbidra is. A körmös szakmában – ahol szinte bárhonnan tudsz dolgozni – , ez időnként nagyon nehéz tud lenni. Ismét vedd elő a naptáradat és határozd meg minden napra az első és az utolsó időpontodat. Hidd el, sokkal jobb érzés úgy nekifogni a munkának, hogy tudod, meddig fogod csinálni.

Ha nem tartod magad az általad felállított szabályokhoz, napi rutinhoz, akkor előbb utóbb a fejedre nőnek a vendégek és azon kapod majd magad, hogy folyamatosan csak dolgozol és dolgozol.

„Az idő lehet a legjobb barátunk és a legrosszabb rémálmaink egyike is, csak saját magunkon áll, hogy hogyan osztjuk be. 24 óra. 1440 perc. 86400 másodperc. Te mihez kezdesz vele?”

+1 tipp a biztos jövődért

Nagyon örülök, hogy eddig eljutottál a blog olvasásával, hiszen az azt jelenti, hogy Te igenis tenni szeretnél a kiegyensúlyozott és biztos jövőért. Jutalmul hoztam Neked +1 tippet, amivel nem csak rövid, de hosszútávon is szuper hatékony tudsz lenni és el tudod érni régóta dédelgetett vágyaidat.  

TIPP: Ne felejtsd el kitűzni a rövid- és hosszútávú céljaidat is (legyen az akár szakmai, pénzügyi vagy magánéleti cél), amelyeket 3-5-12 hónap múlva szeretnél elérni, vagy nagyobb célok esetén akár 5 évre előre is gondolkodhatsz. Tedd fel magadnak a kérdést: „Hol szeretnék tartani 5 év múlva?”. Ezeknek a céloknak a megvalósításához írd le, hogy milyen nagyobb lépések szükségesek, majd rendelj hozzájuk apróbb részfeladatokat és írd be előre a naptáradba. Tegyél minden nap egy pici lépést álmaid eléréséért és észre sem veszed, de napról-napra egyre közelebb kerülsz majd a vágyaidhoz, hiszen hatékonyan végezted el az álmok eléréséhez szükséges feladatokat.