Színválasztás, de hogyan?

Színválasztás, de hogyan?

Mutasd a színed, megmondom ki vagy

A színválasztás a hangulatunkat, hozzáállásunkat is tükrözi és nagyban befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat. Ezért is különösen fontos, hogy tudatában legyünk a színek jelentésének, hatásának.

Körmösként jó, ha vendégeidet is tudod segíteni a gél lakk kiválasztásban egy olyan színnel, ami valóban őket tükrözi. Ismerd meg a színek lélektani hatását és azt, hogy mikor, milyen helyzetben érdemes őket alkalmaznod.

Szinajanlo (1)

Piros

A szenvedély és a bátorság színe. Energetizáló hatású, emeli a vérnyomást, motivál, és még az önbizalmat is növeli. A piros kiváló figyelemfelkeltésre és teljesítménynövelésre, emellett határozottságot is sugall.

Éppen ezért sok esetben jó választás a piros szín, például sportoláshoz is kifejezetten ajánlott. Azonban érdemes óvatosan bánni vele, mert nem minden alkalomra előnyös a piros túlzott használata.

Ha például állásinterjúra, vagy olyan eseményre mész, ahol a visszafogottabb megjelenés az elvárt, ügyelj rá, ha piros színt választasz, hogy más feltűnő és figyelemfelkeltő elemmel már ne kombináld. Önmagában kis mennyiségben főként sötétebb árnyalatban viszont elegáns hatást érhetsz el vele.

Legszebb piros gél lakkok:

103, 146, 142, 295, 308, 402, 341, 327,

Csillámló piros gél lakkok: 323, 324, 325

Gummy Base Gel – Red

Zöld

Nyugtató hatású szín, enyhíti a szorongást, harmóniát teremt. A megújulás és béke színe. A zöld szín emellett segít a feltöltődésben és a kikapcsolódásban, hiszen a természet színeként tekintünk rá.

Érdemes tehát zöld színt választanod, ha szükséged van egy kis megújulásra egy fáradt és stresszes időszak után. A zöld alapvetően nem túl figyelemfelkeltő szín, ha egy kis extrára vágysz akkor válaszd a zöld élénkebb árnyalatait, az extra frissességért és a könnyed nyári hatástért.

Legszebb zöld gél lakkok:

Matte Stone Gel 602

Classic gél lakkok: 335, 330, 343, 349, FL25, 300

Kék

Szintén nyugtató hatású szín, klasszikus színként tekintünk rá, hiszen hivatalos helyeken, eseményeken is gyakran lehet vele találkozni. Éppen ezért találják néhányan unalmasnak is ezt a színt, azonban kellő kreativitással igazi csodákra képesek a kék árnyalatok.

Mivel ez a szín megbízhatóságot és kiegyensúlyozottságot is sugall, jó választás komolyabb eseményekre is, illetve ha szeretnél tekintélyt sugározni.

Legszebb kék gél lakkok:

Disco Cat Eye 725 gél lakk

Classic gél lakkok: 278, 277, 345, 165

Sárga

A sárga egy vidám életteli szín, aminek hangulatjavító hatása van. Élénk és energikus hatást kelt. Ez a szín motiváló, inspiratív hatású és nyitott személyiségre utal.

Érdemes sárgát választanod, ha egy kis extra vidámságra van szükséged. Választhatod ezt az árnyalatot, ha gyerekek között vagy, mert ők kifejezetten jól reagálnak a sárga színre.

Vigyázni kell azonban a használatával, pont a gyermeki vidámságra utaló jelentése miatt, hiszen amikor komoly benyomást szeretnél kelteni, akkor nem ez a te színed.

Legszebb sárga gél lakkok:

Classic 329, 331, 348, FL24

248 színes zselé

Narancs

A narancs hatását tekintve is remek ötvözete a pirosnak és a sárgának, mert energikus, vidám és egyben figyelemfelkeltő is. Barátságot sugall, aktivizál ezért használatával könnyen életörömet vihetsz környezetedbe, társaságodba is.

Szintén nem kelt túl komoly hatást a narancssárga, ezért ha figyelned kell a szolid megjelenésre, akkor érdemes inkább nyaralások alatt választanod ezt a színt.

Legszebb narancs gél lakkok:

Neon narancs 342 gél lakk

301, 328, 332, FL22, FL23 gél lakkok

Lila

A lila a spiritualitás színe. Emellett kellő energiát, mégis kiegyensúlyozottságot sugall.

Ez a kreatív mégis titokzatos szín remek választás, ha szeretnél elmélyülni feladataidban, emellett az idegrendszer nyugtatására is alkalmas. Használatával a magabiztos megjelenés is garantált.

Ha extra pozitivitásra van szükséged, akkor viszont érdemes egy vidámabb színt választanod, hiszen erre a lila szín nem kifejezetten alkalmas.

Legszebb lila gél lakkok:

Matte Stone 603 gél lakk

Disco Cat Eye 726 gél lakk

Dragon Fruit 347 gél lakk

Padlizsán lila 316 gél lakk

Fekete

A fekete szín hatása összetett. Egyrészt az elegancia és luxus színe is, kifinomultsága miatt sok helyzetben kitűnő választás. Igazi divatszín, ami méltóságot sugároz, ráadásul ruhák terén karcsúsító hatású is és szinte bármivel kombinálható.

Sokan viszont, sötétsége miatt a komorsággal és barátságtalansággal azonosítják, és mivel nálunk a fekete a halál és a gyász színe, ezáltal az örökkévalóságot is jelképezi a folyamatos születés-elmúlás körforgás által, így néhány alkalomra, például esküvőkre nem ajánlott a viselete.

Színajánló:

Extra pigmentált fekete Classic 102 gél lakk

Fixálásmentes Premium Finish 1302

Disco Cat Eye 729 gél lakk

Gummy Base Gel – Black

Szürke

A szürke egy klasszikus, letisztult, elegáns könnyen kombinálható szín. Jó választás lehet szinte minden alkalomra, hiszem semleges és kiegyensúlyozott árnyalat lévén a hétköznapokban és különlegesebb alkalmakon is megállja a helyét, akár egy-egy kiegészítő színnel kombinálva.

A szürkét azonban sokan unalmasnak találják, nem véletlen, a két szó egymás szinonimája is, ezért a hétköznapokban érdemes lehet valamilyen vidám árnyalattal kombinálnod.

A legszebb szürke gél lakkok:

Classic 390 gél lakk

Galambszürke csillámló Classic 320 gél lakk

Disco Cat Eye 721 gél lakk

Fehér

A fehér abszolút a letisztultság és nyugalom színe. A tisztaság és erkölcsösség is ehhez a színhez kapcsolódik, éppen ezért fehérek a menyasszonyi ruhák is.

Érdemes fehéret viselned, ha szellemi megtisztulás a cél, emellett segít túllendülni az akadályokon is. A fehér szín eleganciát és ártatlanságot is sugároz, így viselésével kifejezetten megnyerő hatást érhetsz el.

Sokak fejében a sterilitás színe is a fehér, így ha ezt a hatást szeretnéd elkerülni, akkor válassz színes, életteli árnyalatokat mellé kiegészítésként.

Színajánló:

Extra pigmentált fehér Classic 101 gél lakk

Fixálásmentes Premium Finish 1301

Gummy Base Gel – White

Ha te is szeretnéd megtapasztalni, milyen pozitív hatásokat érhetsz el a megfelelő szín kiválasztásával, akkor kezdj el kísérletezni. A vendégeiddel való beszélgetés során figyeld meg, hogy érzik magukat, milyen közelgő események várnak rájuk, próbáld ki az ehhez passzoló színt, és figyeld meg milyen hatással lesz rájuk!

Kövesd továbbra is figyelemmel cikkeinket, ha szeretnél igazi színszakértővé válni!

.

Tovább a gél lakkokhoz
Tovább a fedőzselékhez

Kövess minket itt is!


Facebook


Youtube


Instagram


Pinterest


Tiktok


Link

Related posts