Többszörös olimpiai bajnok, mesterleveles műkörömépítő és szakoktató ​

Többszörös olimpiai bajnok, mesterleveles műkörömépítő és szakoktató

Interjú Halassy Ritával

Nailympia rovatunk a végéhez közeledik. Utolsó interjúalanyunk pedig nem más, mint Halassy Rita, mesterleveles műkörömépítő és szakoktató, többszörös Olimpiai bajnok és nem utolsó sorban a Pearl Nails egyik oszlopos tagja. 

Mesélj magadról olvasóinknak, milyen főbb fordulópontokat emelnél ki az eddigi karrieredből?

Gyerekkorom óta érdekeltek a kreatív tevékenységek, annak idején is azt játszottam, hogy körömlakkokat gyűjtöttem és margarétára festettem a színeket. Később iparművészeti iskolában tanultam díszítőfestészetet. A mai napig nagyon szeretek festeni és alkotni, így jött később a műkörmös szakma iránti érdeklődés.

Mikor 18 éves koromban érettségiztem, párhuzamosan végeztem a műkörmös képzést is. Hosszú éveken keresztül próbáltam elsajátítani a szakma csínját-bínját szalon munka keretein belül, míg 2019-ben eldöntöttem, hogy át szeretném adni a tudásom és szeretném a szakmában kezdő kolléganőket segíteni. Ezen fellelkesedve elmentem és megcsináltam a szakoktatói vizsgát, majd 2 évvel később a műkörmös mestervizsgát is.

Elsősorban OKJ alapokat tanítottam, mikor jött egy fordulópont, ami a 2021-es olimpia volt. Valami igazán egyedit és extrémet szerettem volna létrehozni, ezért elkezdem tanulmányozni az extrém hosszú körmök kivitelezését is. Végül 3 kategóriákban 3 győzelmet hoztam el. Azóta is tart az extrém körmök iránti óriási imádatom.


Mit gondolsz, nehezített a versenyen az, hogy immáron két éve a pandémia miatt online kerül megrendezésre ez a rangos verseny?

Én személy szerint nagyon szeretem az online versenyeket, mert nincs bennem extra frusztráció az idő szűkössége miatt, míg a hagyományos versenyeken jóval feszültebb munkatempó mellett kell alkotni. Így számomra ez az online tér sokkal kényelmesebbé tette a versenyzést. Volt időm arra, hogy részletesen kidolgozzam a versenyre készített munkáimat és néhány egyedi elemet vigyek bele. Valljuk be, ez a hagyományos versenyeken szinte lehetetlen.

Mit tanácsolnál azoknak a körmösöknek, akik szeretnének jövőre elindulni a Nailympián?

Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki magát versenyhelyzetben! Hihetetlen élmény már maga a felkészülés is, a tapasztalatról már nem is beszélve. Egy másik tipp, hogy mindig hagyjunk időt a felkészülésre, ami legalább egy hónap. A felkészülést a mai napig inspirálódással kezdem, majd pedig papírra vetem azt, amit szeretnék élőben megvalósítani. Csinálok hozzá pár tervrajzot és utána ülök csak neki a tényleges munkának. Klisének hangzik, de fontos, hogy a versenyhelyzetekben érdemes kilépni a komfortzónánkból, mert az hozza meg az igazi sikert.

Mik a hosszútávú céljaid, terveid?

Tanítás, tanítás, tanítás.

Nagyom szeretném átadni mindazt a tudást, amit az évek során magamra szedtem, így az egyik nagy célom, hogy taníthassak, mégpedig extrém vonalom. Hab a tortán pedig, hogy a magyar körmösök mellett szeretnék nemzetközi szintekre is lépni.

Versenymunkák
Tovább a gél lakkokhoz
Tovább a fedőzselékhez

Kövess minket itt is!


Facebook


Youtube


Instagram


Pinterest


Tiktok


Link

Related posts